Tateyama a Japán Hegyóriás

[postlink]http://fishingtube.blogspot.com/2011/04/tateyama-japan-hegyorias.html[/postlink]

http://www.youtube.com/watch?v=r4sfhnlWmyUendofvid
[starttext]   A Japán Hegyóriás 3D-ben.3D slideshow-ban készült ez a mindössze 5 perc 09 mp-s videó.A videó illetve filmszerkesztő szoftver kiemelkedő tulajdonsága,amely nem jellemző  a kis árértéket képviselő szoftvereknél.A videóban nem teljes hosszban megy a 3D-s slideshow,csak ott ahol beúszó képkeretek egy illetve több keret,benne a fotókkal több irányból úszik be.Nagyon sok slideshow készítő szoftvert ismerek,sőt az online alkalmazásokat is amik fellelhetők az interneten,nyilván csak a legjobbakat,de azok sem tudnak 3D-ben diavetítést készíteni.Azok az alkalmazások amik erre képesek azoknak igencsak borsos az áruk.Úgyhogy ne is próbáljunk ingyenesen hozzájutni.Ha esetleg ki szeretnénk próbálni akkor van rá lehetőségünk,de csak korlátozott ideig.A Cyberlink powerdirector szoftver amivel a videóimat készítem trial azaz próbaverziós változattal is rendelkezik.Le lehet tölteni a netről és 30 napig ingyenesen használhatod.Ennyi idő alatt pedig kényelmesen megtanulhatod minden professzionális funkcióját.Videós oktatóanyagot pedig a  www.directorzone.cyberlink.com weboldalon találhatsz több ezer letölthető tutorial,képkeretek,text, és dvd menük mellett.Most nem írom le a program összes tulajdonságát,de szerintem érdemes foglalkozni vele.                                                                                                                                                              
 
Tateyama videó

Tateyama egyike Japán három legnagyobb szent hegyének.A három csúcs:Fuji Oriate[2999 m],Ohnanji [3015 m] és Ohyama [2992 m] Ohyama szilárd cairn kőzetekből épül fel,amely eléri a 3015 métert.A Tateyama  két másik csúcshoz is csatlakozik a Jodo Yama és Bessan-hoz és így az együttes neve a három hegycsúcsnak Tateyama Sanzan.

A további információkat csak nyers fordításban tudom prezentálni.Elnézést ezért,de más formában nem tudtam beilleszteni.Nehezen érthető,de szerintem a sorok között is lehet olvasni és talán ki lehet emelni belőle a lényeges momentumokat.Sajnos Magyar leírást nem találtam.



Tateyama egy öreg vulkán szegélye és a körülvevő csúcsok alakítják a kaldera szegélyének a legnagyobb részét. A hegyek alatt van Murodo Daira, a Murodo Flats. Itt vannak több hegyi szállodák és egy kempingező területek. Ott van szintén Jigoku Dani - Hell Valley. A gőz és kénes gázok kiszáguldanak a földből és a kén sárgában foltoz össze sok sziklát. Átsiklani a völgy fölött Murodóból Japán legmagasabb melegvizű forrása.
A hegy könnyen hozzáférhető hála a Kurobe Tateyama Alpen Route-nak. Az elektromos-géppel hajtott buszok egy sorozata és egy drótkötélpályás felvonó futnak Obuchizawa között Naganóban és Tateyama Stationban Toyamában. Attól a Nagano oldalról, amit a buszok belül futtatnak, a hegy és ez szükséges átszállni a Kurobe Damnél. A busz Murodo Dairának vesz téged akár a szállodák közül az egyik alatt. Onnan tudsz sétálni egyenesen kint Murodo Dairának. Az emelkedettség 2,450 méter. Felemelkedő Tateyama nem annyira nehéz, ahogy tudod sétáltatni a távolságot a mászás kezdetébe azután sziklák fölött tudsz felmenni a meredek hullámvasútútra hogy érd el Ohyama első csúcsát. Ez keresztül egy könnyű séta a következő két csúcsra. Másként fel tudsz mászni Bessanre és meg tudod közelíteni a hegyet a másik oldalról.
Tateyama tetőjéről lehetséges nézni a North Alpsen keresztül és egész végig látni Fuji Sannek és a South Alpsnek. Tateyama egy éves Japán Hyaku Meisan - One Hundred Famous Mountains. A terület télen népszerű szintén, mert a tranzitszolgáltatás megáll csak egy körülbelül három hónapot és a hó júniusig novemberben és tartózkodásokban esik általában. Sok ember megy síelés és hódeszkázás és a megmászás is mikor a tájat beborítják mély hóval. Emelések nincsenek. Az emberek éppen felmásznak a hegyekre és lesíelnek.[endtext]





0 megjegyzés: