Guoliang alagút Kína [Diavetítés és 3D szöveghatás]

[postlink]http://fishingtube.blogspot.com/2011/05/guoliang-alagut-kina-diavetites-es-3d.html[/postlink]

http://www.youtube.com/watch?v=XTGnhdw14mwendofvid
[starttext]Ez a videó 3D szöveghatásokat tartalmaz.Ez még új a számomra,mert most először próbálkozom 3D-s szöveg megjelenítéssel videóban.Már a szöveg kimentése gondokat okozott a legelső próbálkozáskor,de tudom azt,hogy egy-egy új szoftver megismeréséhez és megtanulásához mindig idő kell.Magyarul rengeteg idő.Jó persze az ember segítségére vannak különböző angol nyelvű oktatóvideók.Az ilyenfajta videók tanulmányozása után azt hihetnénk,hogy  felettébb egyszerű dolgunk van,de ez nem így van.Minden elhatározás és elhivatottság kérdése.Mert ugye akit nem érdekel a 3D szöveg hatás és a design videók szerkesztése az nyilvánvaló,hogy nem is fogja megtanulni.Engem érdekel és ami a videószerkesztéssel kapcsolatos mindent tudni akarok.Nos ebben csupán egy dolog akadályoz,de az nagyon.Az a szemét anyagiak.Azok a szoftverek amelyeket használok,aránylag olcsók,funkciójukat tekintve sokrétűek és szerteágazó a tudásuk amiket csak és kizárólag oktató videók keretén belül lehet megtanulni.Sok dologra rájön magától is az ember,de a gyors és hatékony tanuláshoz oktatóanyagok kellenek.Ez egyébként mindennel így van.Most pedig bemutatom a film tartalmát.

Guoliang alagút Kína


A világ egyik legveszélyesebb útja a Kínai Taihang hegységben található Guoliang alagút.Ez a látványos útszakasz az egyetlen lehetőség az eldugott Guoliang falu megközelítésére közúti járművel.
A Guoliang alagutat kézzel vájták az 1970-es években. Mahmassani szerint "Inkább szobor, mintsem közlekedési útvonal". Az alagút áthalad a Taihang-hegységen. Vonalvezetését a sziklafalba vájt ablakok mutatják, amelyeken keresztül gyönyörű, ám rémisztő kilátás nyílik. Az 5 méter magas, 4 méter széles alagútban navigálni, miközben minden egyes kanyarban a szakadék vár, vitathatatlanul izgalmas élmény.[endtext]

0 megjegyzés: