Monument valley Nemzeti Park [USA]

[postlink]http://fishingtube.blogspot.com/2011/05/monument-valley-nemzeti-park-usa.html[/postlink]

http://www.youtube.com/watch?v=m9PzYyWak18endofvid
[starttext]A videót az előző nap készítettem.Feltöltés közben problémák adódtak és az egész kreálmányom a semmibe veszett.Úgyhogy ma újból nekiestem és megcsináltam,de már másképp.Úgyanúgy nem akartam,mert nagyon sok idő és munka feküdt benne.Ez sem egy egyszerű eset,főleg a hang hatások és a zenék miatt.Ugyanis azokat fel kell kutatnom az adatbázisomban,ami nem kis munka.Mindenesetre a mű elkészült és a szokásosnál sokkal több effektet tartalmaz.Ebben is jellemzően jelen vannak a 3D szöveghatások.Ezek valójában készen voltak.

A film leírása:
                                              MONUMENT VALLEY

A Navajo Nation's Monument Valley Park a Colorado fennsik egy homokko sziklákkal övezett része.
Ez a Föld egyik leglenyugözobb tája. Ez a csodás völgy 400-1000 láb magas, homokko tornyokkal rendelkezik, amiket festoien szép felhok árnya keretez a sivatag talaján. A nap sugarai pedig csak méginkább kihangsúlyozzák a táj szépségét.
Legmagasabb 1000 láb (300m) magas szirtje Utah állam déli, és Arizona állam északi határán áll. A talaj vörös iszapko és homok, amit az egykor itt kanyargó folyók hagytak hátra. Az élénk vörös talaj és szikla színe vas-oxidnak köszönheto. A kékes-szürke sziklák színét pedig mangán-oxid adja.
1948 és 1967 között a déli részen uránium bánya muködött.
1930 óta sok filmet forgattak ezen a vidéken. Western filmeket, a Vissza a jövöbe c.film 3.részét a Metallica videoklipet forgatott itt, és a MacGyver c.filmbol is sok jelenet játszódik itt. Ezen kívül a playstation 3 videojáték Motorstorm játéka, a Rad Racer II. is ezt a vidéket örökiti meg.
A parkban látogató központ is muködik ajándékbolttal és étteremmel. Körutak idegenvezetéssel 40-100$-ba kerülnek. Vannak a parknak olyan részei, amik kizárólag idegenvezetéssel látogathatók, mint pl a Mystery Valley és Hunts Mesa. Holégballonnal és kisrepülogéppel is megcsodálhatja a tájat a látogató.[endtext]

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egyre lenyűgözőbbek ezek a videók. Gratula!
Üdv: Zsolti

Angler írta...

Köszi Zsolti!Igyekszem!Sajnos nagyon sok időt fordítok a videószerkesztésre és a ezzel járó tudomány elsajátítására.Még mindig azt mondom,hogy többet szeretnék tudni,de az idő korlátoz ebben.Nagyon sok idő és munka fekszik egy-egy videó elkészítésében,főleg azért is mert az anyagot fel kell kutatni hozzá.